Отнася се към групата на течните яйчни продукти.
Приложение | Подходящ за употреба в сладкарската промишленост - майонеза, дресинги, бисквити, юфка, макарони и др. |
---|---|
Състав | Пастьоризиран жълтък от кокоши яйца. |
Основна информация | Течния яйчен жълтък се приготвя от кокоши яйца, които отговарят на изискванията на ЕС. |
Начин на използване | 100гр. течен яйчен жълтък съответства на около 6 жълтъка от пресни кокоши яйца. |
Съхранение | В неотворена опаковка при температура между 0 и 4 градуса. |
Пакетиране | Разфасовки от 10 / 20 / 1000 кг. нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал. |
Срок на годност | 30 дена от датата на производство при неотворена опаковка. |
Цвят | Жълтеникав. |
Мирис | Натурален, характерен за кокоши яйца. |
Вкус | Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус. |
ГМО | Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани. |
Радиация | Течния яйчен жълтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи. |
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) | Яйца |
Хранителна стойност за 100гр. | 317 kcal / 1325 kJ |