Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.
Приложение | Сухия яйчен прах е подходящ и много практичен за използване в сладкарството и хлебарството. Използва се при производството на бисквити,пандишпан, макарони, майонеза и т.н. |
---|---|
Състав | 100% кокоши яйца. |
Основна информация | Сухия яйчен прах се произвежда при сушенето на течен яйчен меланж и отговаря на всички европейски изисквание за безопасност на храните. |
Начин на използване | Сухия яйчен прах - 100гр. се разтваря в 300гр. хладка вода. Това отговаря на 400гр. течен яйчен меланж (около 8 яйца). |
Съхранение | В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса. |
Пакетиране | Разфасовки от 15 / 20 / 25 кг.нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал. |
Срок на годност | 18 месеца от датата на производство при неотворена опаковка. |
Цвят | Светло жълт. |
Мирис | Специфичен за пресни яйца, без страничен неспецифичен мирис. |
Вкус | Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус. |
ГМО | Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани. |
Радиация | Сухия яйчен прах не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи. |
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) | Яйца |
Хранителна стойност за 100гр. | 594 kcal / 2487 kJ |