Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.
Приложение | Сухия яйчен белтък е подходящ и много практичен за сладкарски и хлебни изделия. |
---|---|
Състав | 100% белтък от кокоши яйца. |
Основна информация | Сухия яйчен белтък се приготвя чрез изсушаване на белтъци от пресни кокоши яйца, които отговарят на изискванията на регламентите на ЕС. |
Начин на използване | Сухия яйчен белтък - 100 гр. се разтваря в 800гр. вода. Това съответства на 900гр. течен яйчен белтък (около 27 яйца). Препоръчва се разтворът да се остави да престои известно време преди употреба, за да абсорбира цялата вода. |
Съхранение | В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса. |
Пакетиране | Разфасовки от 3 / 10 / 15 кг. нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал. |
Срок на годност | 12 месеца от датата на производство при неотворена опаковка. |
Цвят | Бял. |
Мирис | Натурален, характерен за кокоши яйца. |
Вкус | Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус. |
ГМО | Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани. |
Радиация | Сухия яйчен белтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи. |
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) | Яйца |
Хранителна стойност за 100гр. | 382 kcal / 1595 kJ |