dion bg logo

Сух Яйчен Белтък


egg albumin powder

Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.

Приложение Сухия яйчен белтък е подходящ и много практичен за сладкарски и хлебни изделия.
Състав 100% белтък от кокоши яйца.
Основна информация Сухия яйчен белтък се приготвя чрез изсушаване на белтъци от пресни кокоши яйца, които отговарят на изискванията на регламентите на ЕС.
Начин на използване Сухия яйчен белтък - 100 гр. се разтваря в 800гр. вода. Това съответства на 900гр. течен яйчен белтък (около 27 яйца). Препоръчва се разтворът да се остави да престои известно време преди употреба, за да абсорбира цялата вода.
Съхранение В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса.
Пакетиране Разфасовки от 3 / 10 / 15 кг. нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал.
Срок на годност 12 месеца от датата на производство при неотворена опаковка.
Цвят Бял.
Мирис Натурален, характерен за кокоши яйца.
Вкус Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус.
ГМО Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани.
Радиация Сухия яйчен белтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи.
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) Яйца
Хранителна стойност за 100гр. 382 kcal / 1595 kJ

Други продукти от категорията


Сух Яйчен Прах (меланж)

Идеалният заместител на прясното яйце!

Сух Яйчен Жълтък

Еднороден продукт с прахообразна структура!