Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.
| Приложение | Сухия яйчен жълтък е подходящ и много практичен за използване в сладкарството и хлебарството. Използва се при производството на майонеза, сосове и други емулгирани системи. |
|---|---|
| Състав | 100% жълтък от кокоши яйца. |
| Основна информация | Сухия яйчен жълтък се приготвя чрез изсушаване на жълтъци от пресни кокоши яйца, които отговарят на изискванията на регламентите на ЕС. |
| Начин на използване | Сухия яйчен жълтък - 100 гр. се разтваря в 100гр. вода. Това съответства на 200гр. течен яйчен жълтък. |
| Съхранение | В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса. |
| Пакетиране | Разфасовки от 15 / 20 / 25 кг.нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал. |
| Срок на годност | 12 месеца от датата на производство при неотворена опаковка. |
| Цвят | Жълт. |
| Мирис | Специфичен за пресни яйца, без страничен неспецифичен мирис. |
| Вкус | Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус. |
| ГМО | Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани. |
| Радиация | Сухия яйчен жълтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи. |
| Потенциални алергени (2003/89/СЕ) | Яйца |
| Хранителна стойност за 100гр. | 666 kcal / 2785 kJ |