dion bg logo

Сух Яйчен Жълтък


egg yolk powder

Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.

Приложение Сухия яйчен жълтък е подходящ и много практичен за използване в сладкарството и хлебарството. Използва се при производството на майонеза, сосове и други емулгирани системи.
Състав 100% жълтък от кокоши яйца.
Основна информация Сухия яйчен жълтък се приготвя чрез изсушаване на жълтъци от пресни кокоши яйца, които отговарят на изискванията на регламентите на ЕС.
Начин на използване Сухия яйчен жълтък - 100 гр. се разтваря в 100гр. вода. Това съответства на 200гр. течен яйчен жълтък.
Съхранение В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса.
Пакетиране Разфасовки от 15 / 20 / 25 кг.нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал.
Срок на годност 12 месеца от датата на производство при неотворена опаковка.
Цвят Жълт.
Мирис Специфичен за пресни яйца, без страничен неспецифичен мирис.
Вкус Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус.
ГМО Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани.
Радиация Сухия яйчен жълтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи.
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) Яйца
Хранителна стойност за 100гр. 666 kcal / 2785 kJ

Други продукти от категорията


Сух Яйчен Прах (меланж)

Еднороден продукт с прахообразна структура!

Сух Яйчен Белтък

Един килограм замества течен белтък от 273 кокоши яйца!